DOGODKI

Neda Baćić: Vpogled v prejšnja življenja

Datum dogodka: 24. 2. 2018

Čas dogodka: 10.00 - 15.00

Lokacija dogodka: prostori IPAL, Miklošičeva 36, 1000 Ljubljana

Neda Baćić: Vpogled v prejšnja življenja
praktična delavnica, 10:00 – 15:00

“Človekovo nezavedno vsebuje veliko spominov, ki še vedno gradijo in kreirajo današnje izkušnje. Spomini iz preteklih življenj so baza, ki oblikuje trenutno inkarnacijo – vstop v te spomine nam pomaga osvoboditi nezavedne občutke tudi strahu in odporov, s tem pa se dvigne raven zavedanja, zlasti zavedanje lastne nesmrtnosti in razumevanja, kdo v resnici smo. Na delavnici si bomo preko astrološke karte ogledali simboliko prejšnjih življenj, hkrati pa bomo na varen in preprost način vstopili v spomine, ki so nam na voljo v tem trenutku. Sprostili se bomo preko meditacijskih tehnik in pripravili svoj um na jasen in varen ter sproščen vpogled v nekaj, kar je del uma in česar se ni treba bati. Bistvo je, da sebe vidimo in prepoznamo kot bitje, ki presega telo, um in ego-jaz, ki ga živimo v tem življenju,s tem pa se osvobodi tudi veliko življenjske energije, strahov in omejitev.”

O voditeljici delavnice:
Neda Baćić je univerzitetna diplomirana filozofinja in francistka in se že 20 let ukvarja s terapijo in notranjo rastjo. Živela in delala je v Osho meditacijskem rezortu v Pooni, Indiji, kjer se je udeleževala vrste delavnic in terapij (Body work, Ayurvedic Yoga massage, Woman Healing, Family Constellation, itd), od samega začetka pa se je ukvarjala s psihološko astrologijo še na tedanjem Astrološkem inštitutu Matjaža Regovca, ki se je kasneje preoblikoval v inštitut Ipal, kjer je tudi pridobila certifikat iz psihološke astrologije. V Osho centru v Miastu, Italija, je pridobila naziva Osho Prana Healing terapevtka in Memory Access terapevtka, trenutno pa pridobiva znanja za delo s transom pri dr. Charles Newmanu v okviru Osho kroga v Grčiji. Že nekaj let vodi redne meditacijske skupine, kjer uporablja psihoterapevtske tehnike, energijske tehnike in različne meditacijske metode, ravno tako že nekaj let vodi terapevtsko skupino tarota ter redno dela tudi z individualnimi klienti. Redno je objavljala članke v reviji Karma, kjer je predstavljala psihološko astrologijo in promovirala Institut IPAL.

Kotizacija za delavnico: 46,00 €
Obvezne so prijave, zbiramo jih v tajništvu Instituta IPAL:
T: 040 518 045
E: info@ipal.si

V sporočilu navedite svoje podatke (ime in priimek ter naslov), po elektronski pošti vam pošljemo predračun. Za izdelavo astrološke karte bomo potrebovali vaše natančne podatke (točno uro, datum in kraj rojstva).

OSEBNI PLANETI – POMOČNIKI NA SONČEVI POTI

Datum dogodka: 3. 2. 2018

Čas dogodka: 9.30 - 11.30

Lokacija dogodka: LP bar, Novi trg 2, Ljubljana (pri knjigarni Beletrina)

Poleg instinktivnega delovanja, ki ga pripisujemo nekemu avtomatizmu in skladnega z naravnimi procesi, človek deluje tudi z svojo zavestjo oziroma v skladu z lastno voljo. Simbolično je Sonce gonilo našega zavestnega delovanja, ki nam narekuje neko pot osebnostnega razvoja in življenjskega smisla. Ostali osebni planeti pa so pomočniki na sončevi poti. Vsi skupaj simbolično sestavljajo osebni nivo naše psihe, ki je naš princip osebne identitete.

Na predavanju bomo pogledali, kako Merkur, Venera, Luna in Mars dopolnjujejo iskanje življenjskega smisla in osebnostnega razvoja, ki ga simbolizira Sonce. Pogledali bomo kaj posamezen planet predstavlja na osebnem psihičnem nivoju in kaj to pomeni pri osebnostem razvoju oziroma sončevi poti. V pomoč nam bo mitološko ozadje in osebne izkušnje sodelujočih na predavanju.

 

Predava: Samo Kravanja, cert. psih. astrolog

 

SATURN PRISPE DOMOV – KOZOROGOVA DIGNITETA IN SENCA

Datum dogodka: 6. 1. 2018

Čas dogodka: 09:30 - 11:30

Lokacija dogodka: LP bar, Novi trg 2, Ljubljana (pri knjigarni Beletrina)

“V novo leto vstopamo s Saturnom v Kozorogu, ko bo “stari modrec” končno
zares pristal v svojem domu. Kozorogovo znamenje bo tako še posebej
oplemeniteno s svojim vladarjem, kar je dokaj svojevrsten pojav. Se pa v
tem znamenju že nekaj časa nahaja tudi Pluton, ki nam pomaga ozaveščati
zlasti senčne dele Saturnove oziroma Kozorogove dinamike. Na predavanju si
bomo ogledali preplet svetlobe in sence v Kozorogu, njegov najvišji izraz
kot tudi njegovo ‘črno luknjo’, ki nam jo odpira Pluton. Naredili bomo tudi
kratko meditacijo in s tem odprli prostor za notranjega opazovalca in za
osebno doživetje dinamik, ki jih obravnavamo.”

 

Predava: Neda Sara Bačič, cert. psih. astrol.

NEPTUN – NAVDIH UMETNIKA, KOMEDIJA ZMEŠNJAV IN PRESEGANJE ZAVESTI

Datum dogodka: 4. 11. 2017

Čas dogodka: 09:30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

V tokratni predstavitvi boste izvedeli več o sami naravi planeta, ki
se je lepo nakazala že ob samem odkrivanju tega nebesnega telesa, ter
na kakšen način ga glede na njegovo v tančico misterijev zavite
lastnosti lahko najbolje vidimo in interpretiramo v naših astroloških
kartah.

Dogodke pripravlja Društvo DPPAS v sodelovanju s KUD Arhiteka.

Predava:
Franci Kapus, certificiran psihološki astrolog Instituta IPAL.

LUNINA VOZLA KOT KLJUČ ZA RAZUMEVANJE DUŠE IN DUHOVNEGA POSLANSTVA VSAKEGA POSAMEZNIKA

Datum dogodka: 2. 9. 2017

Čas dogodka: 09.30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

Kavarna NUK, 2.9.2017 ob 9.30 uri, vstop prost

V duhovnem smislu vozla predstavljata os usode posameznika. Vse kar
počnemo danes naj bi imelo korenine že v preteklosti, to si lahko
razlagamo tudi zaradi retrogradnega gibanja vozlov. Skozi postavitev
vozlov v astrološki karti posameznika lahko prepoznamo kako naša
dediščina ves čas vpliva na naš življenjski vzorec. Ko preučujemo os
vozlov lahko vidimo delovanje karme. Karma ne pomeni kazni, govori le
o udejanjanju načela vzroka in posledic v življenju.
Pogledali bomo kje imamo v našem horoskopu položena vozla ter si na ta
način poizkušali razložiti kako razumemo našo dušo in naše duhovno
poslanstvo, se dotaknili vprašanja kako si razlagamo svojo karmo ter
kje se v življenju težko premaknemo naprej.

Dogodke pripravlja Društvo DPPAS v sodelovanju s KUD Arhiteka.

Predava:
Nataša Primc, certificirana psihološka astrologinja Instituta IPAL.
Je ustanoviteljica in predsednica Društva profesionalnih psiholoških
astrologov

Predavanje v Kavarni NUK

Datum dogodka: 3. 6. 2017

Čas dogodka: 9.30 - 11.30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

3.6.2017 od 9.30 do 11.30,  v Kavarni NUK, izvedel naš član, Franci Kapus cert. psih. astrol. s herojskim  naslovom:

MONOMIT, KLIC IZ GLOBIN ali POTOVANJE HEROJA

Zgodi se na neki točki v življenju. Popotnika skozi življenje močno preseneti, čeprav se ta lahko že desetletja poglobljeno ukvarja s sabo na razne možne načine. V tistem trenutku vesolje poskrbi da se bo zagotovo zgodilo, ter da se bo heroj odpravil na pot, čeprav ima vse možnosti (ali pa vsaj izgleda tako), da se vsemu skupaj lahko izogne. Pravzaprav ima za tisti trenutek na voljo dve slabi možnosti, prva je da vztraja v nezdravem okolju in odnosih, ki ga razjedajo in vodijo v bolezen, a vseeno vsaj navzven ta možnost izgleda relativno varna, čeprav nekje globoko v njem zaradi preteklih dogodkov in izkušenj vrta črv dvoma, da bo sploh kdajkoli bolje ali drugače. Druga možnost ne ponuja absolutno nobene varnosti o prihodnosti življenja, predstavlja pa edino alternativo v danem trenutku, saj je razočaranje nad svetom in okolico takrat tako močno, da se kljub  pomislekom heroj odpravi na pot. Dejstvo je , da heroj ni užaljen, saj se je skozi dolgo obdobje poniževanj in izkoriščanja navadil biti komunikativen in fleksibilen. Vendar se v nekem momentu zgodi, da so pritiski premočni, in takrat nastopi faza prizadetosti. Klic iz globin je bil tako močan, da je pognal popotnika v gibanje in iz njega napravi heroja lastne poti. Skozi oči opazovalca zgodba lahko izgleda romantična, vedar je vse skupaj daleč od tega, kar spozna tudi popotnik, ko prestopi mejo med znanim in neznanim svetom. Od tu naprej povratka ni, izhod je na drugi strani, vmes pa mora potovati skozi lastna brezna, se iz oči v oči soočiti s smrtjo in se bojevati za svoje preživetje, ob tem da vse predhodno znane metode iz takoimenovanega navadnega sveta v tem svetu odpovejo, ali delujejo zelo slabo… Potopis iz potovanja bom skozi vtise, pa tudi s pomočjo astroloških signifikatorjev, karmičnega vidika, sanj in ostalih pripomočkov predstavil na mojem predavanju.

 

Predavanje v Kavarni NUK

Datum dogodka: 6. 5. 2017

Čas dogodka: 9:30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

Alenka Malnar

RANJENA VENERA

Predavanje v Kavarni NUK

Datum dogodka: 1. 4. 2017

Čas dogodka: 9.30 - 11.30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

Sergeja Pene Traven:

PLANETI V POVEZAVI Z ENERGIJSKIMI CENTRI TELESA 2. del

V duhu celostnega pogleda na človeka in povezovanja različnih znanj med seboj želim s tokratno zanimivo temo predstaviti povezavo planetov z energijskimi centri telesa .

V drugem delu se bomo posvetili t.i. transcedentalnim energijskim centrom, ki se povezujejo s tremi transpersonalnimi planeti Uran, Neptun in Pluton.
Gre za tri energijske centre, ki se za razliko od prvih sedem, nahajajo izven našega fizičnega telesa. Spoznali bomo njihove posebnosti in zanimivost delovanja, ki se balansira skozi dva druga energijska centra v telesu.

Sergeja Pene Traven:

Dokončala je študij ekonomije. V iskanju globljega
pomena življenja se je leta 1989 začela ukvarjati z jogo in se leta 1993 vpisala na študij psihološke astrologije na Astrološkem Institutu AIMR v Ljubljani, kjer je kot študentka prve generacije aktivno sodelovala pri njegovi ustanovitvi ter postavitvi knjižnice Instituta. Študij je uspešno dokončala s certifikatom. Vrsto let vodi vadbe joge za ženske in ima astrološko svetovalno prakso . Na Institutu IPAL v Ljubljani vodi Klub IPAL in astrološke delavnice. Znanje je poglobila s študijem transakcijske psihoterapije in s seminarji realitetne psihoterapije pri dr. W. Glasserju ter s študijem na Duhovni univerzi, zdraviteljsko smer >Eliksir< pri Primožu Škobrnetu. Zanima jo proces regeneracije in samozdraviteljske sposobnosti ženske, z vidika energijske medicine in TKM tradicionalne kitajske medicine.

Sobota zame

Datum dogodka: 18. 3. 2017

Čas dogodka: 9.30 - 10.30

Lokacija dogodka: HOTEL LEV, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana

Sergeja Pene Traven:

PLANETI V POVEZAVI Z ENERGIJSKIMI CENTRI TELESA 1. del


V duhu celostnega pogleda na človeka in povezovanja različnih znanj med seboj želim s tokratno zanimivo temo predstaviti povezavo planetov z energijskimi centri telesa in povezavo astroloških hiš s t.i. meridiani
organov telesa po kitajski medicini.

Katere planete povezujemo s katero čakro in kako delujejo planeti v povezavi z energijskimi centri telesa?

V prvem delu bomo obravnavali osebne in socialne planete ter energijske
cente od prvega do vključno sedmega.

Sergeja Pene Traven:

Dokončala je študij ekonomije. V iskanju globljega pomena življenja se je leta 1989 začela ukvarjati z jogo in se leta 1993 vpisala na študij psihološke astrologije na Astrološkem Institutu AIMR v Ljubljani, kjer je kot študentka prve generacije aktivno sodelovala pri njegovi ustanovitvi ter postavitvi knjižnice Instituta. Študij je uspešno dokončala s certifikatom. Vrsto let vodi vadbe joge za ženske in ima astrološko svetovalno prakso . Na Institutu IPAL v Ljubljani vodi Klub IPAL in astrološke delavnice. Znanje je poglobila s študijem transakcijske psihoterapije in s seminarji realitetne psihoterapije pri dr. W. Glasserju ter s študijem na Duhovni univerzi, zdraviteljsko smer >Eliksir< pri Primožu Škobrnetu. Zanima jo proces regeneracije in samozdraviteljske sposobnosti ženske, z vidika energijske medicine in TKM tradicionalne kitajske medicine. 

 

Predavanje v Kavarni NUK

Datum dogodka: 4. 3. 2017

Čas dogodka: 9.30 - 11.30

Lokacija dogodka: Kavarna NUK, Ljubljana

Sergeja Pene Traven:

PLANETI V POVEZAVI Z ENERGIJSKIMI CENTRI TELESA 1. del

V duhu celostnega pogleda na človeka in povezovanja različnih znanj med seboj želim s tokratno zanimivo temo predstaviti povezavo planetov z energijskimi centri telesa in povezavo astroloških hiš s t.i. meridiani
organov telesa po kitajski medicini.

Katere planete povezujemo s katero čakro in kako delujejo planeti v povezavi z energijskimi centri telesa?

V prvem delu bomo obravnavali osebne in socialne planete ter energijske
cente od prvega do vključno sedmega.

Sergeja Pene Traven:

Dokončala je študij ekonomije. V iskanju globljega pomena življenja se je leta 1989 začela ukvarjati z jogo in se leta 1993 vpisala na študij psihološke astrologije na Astrološkem Institutu AIMR v Ljubljani, kjer je kot študentka prve generacije aktivno sodelovala pri njegovi ustanovitvi ter postavitvi knjižnice Instituta. Študij je uspešno dokončala s certifikatom. Vrsto let vodi vadbe joge za ženske in ima astrološko svetovalno prakso . Na Institutu IPAL v Ljubljani vodi Klub IPAL in astrološke delavnice. Znanje je poglobila s študijem transakcijske psihoterapije in s seminarji realitetne psihoterapije pri dr. W. Glasserju ter s študijem na Duhovni univerzi, zdraviteljsko smer >Eliksir< pri Primožu Škobrnetu. Zanima jo proces regeneracije in samozdraviteljske sposobnosti ženske, z vidika energijske medicine in TKM tradicionalne kitajske medicine.